3 Kasım 2022 Perşembe

Vinç Nasıl Kiralanır

 Hidrofor çalışmıyorsa mutlaka depodaki suyu kontrol vinç kiralama ve eğer su bitmişse doluncaya kadar bekleyin, pompaların havasını alın ve sonra tekrar çalıştırın. Kontrol panosunda arıza sinyallerini kontrol edin. Eğer arıza ışığı yanıyorsa reset atmayı deneyin. Böylece sistem sıfırlanacaktır. Bir başka ihtimal de elektrik motorunun yanmış olma ihtimalidir. Motor arızasından dolayı hidrofor çalışmayabilir.

 Böyle bir durumda hemen teknik destek servisine başvurmanız önerilir. Hidroforda pompa sık sık devreye giriyorsa… Öncelikle hidrofor kollektör çıkış vanasını kapatarak işe başlayın. Vana kapalı olduğunda dahi basınç düşmüyorsa bina tesisatında su kaçağı olabilir. Tesisattaki bu kaçak beraberinde pek çok tehlikeyi de getirecektir. Tesisattaki tüm aksamların kontrol edilmesi önemli bir detaydır. Genleşme tankı havası bitmiş olabilir, havası eksik olabilir, tank içerisindeki membran patlak olabilir. Basınç şalterleri arızalı olabilir, kumanda panosunda sorun olabilir. Hidrofor seçimi yanlış yapılmış olabilir. Flatör arızalı olabilir. Hidrofor su basmıyorsa… Bazen hidrofor normal çalıştığı halde su basmayabilir ve devamında elektrik motorunda ve pompasında arıza görülebilir. Bu gibi durumlarda öncelikli olarak akla gelmesi gereken depodaki suyun bitmiş olma ihtimalidir. Depoyu su ile doldurarak sıkıntıyı giderebilirsiniz. 

Ancak deponun dolu olmasına rağmen hala hidrofor arızası mevcut ise bu durumda hidrofor emme hattından hava alıyor olabilir. Flatör arızalı olabilir. Emme hattındaki vana kapalı olabilir, yine emme hattındaki filtrenin tıkanmış olması da olası arıza sebeplerindendir. Bazı durumlarda pompada hava arızası da oluşmuş olabilir; eğer pompa hava yapmışsa hidrofor su basmayabilir. manlift kiralama çok ses geliyorsa… Hidrofor motorundan ses geliyorsa motorun sıkışmış olma ihtimali /sargısında hasar ihtimali vardır. Fazlardan birinde arıza olabilir ya da kondansatör bozulmuş olabilir. Alacağınız teknik destek ile arıza giderilebilir. Yanı sıra pompanın hidrolik ve mekanik elemanlarında hasar olabilir. Hidroforlarda gürültü nasıl önlenir? En sık karşılaşılan hidrofor arızalarından biri gürültü sorunudur. Hidrofor arızalarında gürültü eğer teknik sebeplerden kaynaklanmıyorsa birkaç şekilde giderilebilir. Bunları aşağıdaki maddeler halinde verelim.

Pompa seçimi önemli bir detaydır. Pompanın doğru seçimi kadar doğru basınçlarda çalıştırılması da önemlidir. Ses borular aracılığı ile tesisata taşınabilir. Bunu önlemek için hidrofor pompasının emme ve basma hattındaki bağlantılara dayanıklı lastik hortum/kompansatör kullanabilirsiniz. Pompa titreşimleri zemine etki ediyor ve böylece duvarlara yansıyorsa bunu önlemek için şase altına lastik takozlar monte edebilirsiniz ancak burada önemli olan pompa ile lastik takozların teknik bakımdan birbirine uyumlu olmasıdır. Çek valfler ses çıkarabilir. Lastiklerin aşınıp aşınmadığını düzenli olarak kontrol etmenizde yarar olacaktır. 

Hidrofor arızalarını önlemek için yapılması gerekenler nelerdir? Hidrofor arızalarını önlemek için en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri bakım ve temizliktir. Emiş hattı tıkanırsa hidrofor susuz çalışır. Su olmadan çalışan hidrofor, pompa çark ve kademelerini tahrip eder ve böylece elektrik motoru yanar. Bu nedenle depodaki suyun kontrolü en önemli çerkezköy makaslı platform kiralama biridir. Son olarak filtrelerden söz edelim. Filtrelerin düzenli temizlenmesi, oluşacak pek çok arızanın önüne geçilmesi bakımından önemlidir. Aylık düzenli ses ve sızdırmazlık kontrolleri yapılmalıdır. 3 ayda bir servis desteği alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder