7 Kasım 2022 Pazartesi

Vinç Nedir?

 Piyasada çok farklı çeşitlerde vinç türleri bulunur. vinç kiralama kullanılacak alana ve yapılacak işe göre farklı şekillerde bulunmaktadır. Hiab markası tarafından üretilen, mobil olarak taşınabilme özelliğine sahip vinç türlerine hiyap vinç diğer bir adıyla da araç üstü vinç adı verilir. 

Araç üstü vinçler, taşıtların arkasında kullanılabilen vinç türlerinden biridir. Bu sayede çok fonksiyonlu işlerde zaman kaybına neden olmadan çalışabilir. Hiyap vinçleri tek kırmalı ve çfrequently kırmalı olarak iki türe sahiptir. Çift kırmalı vinç genel olarak 25 tona ve daha yüksek tonaja sahip diagram makinalardır. 25 tondan daha aşağıda olan ağırlıktaki makinalara çift kırma grubu takılmaz. Aynı zamanda takılması da uygun değildir. Çift kırmalı olduğu gibi tek kırmalı vinç çeşidi de bulunur. Ancak çift kırmalı olan vinçler tek kırmalı vinçlere göre daha fazla yük taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Bununla birlikte bu makinalar tek kırmalı vince göre daha esnek manevralar yapabilmektedir. Hidrolik olan barkısı sayesinde birçok farklı tondaki ağırlığa sahip yükleri kaldırabilir ve bu yükleri rahatlıkla taşıyabilir. Taşınabilir olması sayesinde kolaylıkla taşınabilir ve işlem yapılacak alana ulaşabilir. İnşaat sektörlerinde çok fazla kullanılocal area network vinç çeşitlerinden biri olmaktadır. Malzeme, ağır yük gibi ekipmanların taşınmasında, taşımackintoshılık alanında, sevkiyat alanında çok fazla kullanılır.

Vinçler;  insan gücü, elektrik enerjisi veya akaryakıt ile çalışır. Motor gücünün dişli çark sistemi yardımıyla mevcut halatın yukarı veya aşağıya hareketi vinçlerin çalışma prensibini oluşturur. Motordan alınan ilk hareket, dişli çark sitemine şaft yardımıyla aktarılır. Dişli çark sisteminde oluşan güçle makara sistemi hareket ettirilir. Makara üzerinde çelik halat ve halatın ucunda da kanca bulunur.

Vinçlerin periyodik bakımları;  kullanım durumuna göre, saatlik, aylık ve yıllık olarak çeşitlilik gösterir. Her kullanım öncesi ve sonrasında gerekli güvenlik tedbirleri alınmalı ve halatlar kontrol edilmelidir. Dişli çark sistemi sketch vinç şanzımanının yağı ve operatör kontrol ünitesindeki ikaz uyarı ışıklarının çalışıp çalışmadığı yakından takip edilmelidir. Vinçlerin bakımları kesinlikle teknik personel ve makine mühendisleri tarafından yapılmalıdır.

Kule vinç nedir, genel olarak inşaat sahalarında sabit ya manlift kirlama hareketli bir taşıyıcı üzerinde yüklerin yatay ve düşey taşınmasını sağlayan çelik yapılı bir iş makinesidir. Dikey mite yapı olmasından dolayı kule vinç adını almıştır. Kule vinçlir çelik little yapıdan oluşan gövde kısmının yanı sıra, bom olarak tabir edilen ağırlıkları taşımasına olanak sağlayan, kol şeklinde bir aparatı bulunur. Bom (ağırlık taşıyıcı) bölümün dengelenmesi için bom aparatının arka kısmında, ağırlık oluşturan beton denge taşları yer almaktadır. Kule vinç genel olarak inşaat sahalarında kullanılmaktadır. Kule Vinç Kurulumu Nasıl Yapılır? Kule vinç kurulumu, sırasında tüm güvenlik önlemleri alındıktan ve tamamlandıktan sonra: Çelik konstrüksiyon adı verilen barkılar üst üste bağlanarak sahada bulunan başka bir vinç yardımıyla indirilerek büyük ölçekli cıvatalar ile sıkılır. Dışarı kısım oturtularak vinç kolu ve yönetim kabini monte edilir. Vinçte bulunan hidrolik sistemi ve vinç motoru kola eklenerek yine büyük ölçekli cıvatalar ile sıkıca birbirine monte edilir. Vinç çift kuleli ise kule gergisi ve köprü vinç göbeğine sıkıca tutturulur. Asansör sistemi ve yayların iyice gerdirilerek birbirine sabitlenmesi sağlanır. Vinç hidroliği sayesinde vinçin kullanım alanına göre yükselmesi veya alçalması sağlocal area networkır. Zemin testleri ve denemeleri gerçekleşir .

600 tona kadar kaldırma kapasitesi bulunan bu v.b. vinçlir çalışmaya hazır hale getirilir. Kule Vinç Kullanım Alanları Türkiye gibi gelişmekte sketch ülkelerde kule vinç kullanımı günümüzde çok yüksek oranlara ulaşmıştır. Kule vinçler şantiyelerdeki günlük işlerimizi kolaylaştıran ve hızlandıran en önemli makinelerdir. Bina, konut, fabrika, avm, otel inşaatı, Baraj inşaatı, Köprü inşaatı, Stad inşaatı, Hava alanı inşaatı Tünel inşaatı Kule vinçler proje uygunluğuna göre tüm alt yapı ve üst yapı projelerinde kullanmak mümkündür. Projelerde kule vinç kullanımı yapılacak işin, ağır yüklerin daha hızlı bitirmeye yardımcı olmakla birlikte aynı zamanda sizlere karda sağlamış olur. Kule vinci kullanacak kişinin operatörlük belgesi olması gerekmektedir. (Kule vinç sadece kule vinç operatörü kullanmalıdır.) Kule vinçler kullanım alanlarına göre farkılık gösterir. Kule Vinç Çeşitleri Kule vinçler çeşit bakımından ikiye ayrılır. 

Üstten dönüşlü kule vinç çeşitleri. Üstten makaslı platform kiralama kule vinçler üçe ayrılmaktadır. Gergili kule vinçlir, gergisiz kule vinçler ve yelken bomludur. (kuyruklu ve kuyruksuz) olarak da adlandırılmaktadır. Tam otomatik kule vinçlir (kendi kendini kuran kule vinç) olarak da bilinmektedir. Tekno Vinç olarak uzman ekibimizden, Potain kule vinçlerin çeşitleri (kule vinç modelleri), teknik servis, satış sonrası hizmet, satılık ve kiralık kule vinçler hakkında bilgi için iletişime geçin! 0216 577 63 00 Kule Vinci Oluşturan Ekipmanlar Sabit ayak, Şase taşları, Mastlar, Bom, Arka kuyruk, Kuyruk taşları, Hidrolik teleskop ünitesi, Rayda yürüme ekipmanları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder